PUBLICITAT


ANÀLISI D'UN ANUNCI (anunci bo)
Aquest anunci el vaig clissar a Antena 3 ahir, 8/4/14.



NINA RICCI 2013
Plans: 
-El primer pla dura 5 segons i, apareix una dona corrent per un passadís m'entres es treu la camisa de dormir i, de sobte, s'acosta a un mirall
-El segon dura 4 segons i, és un pla de la dona acostant-se al mirall. 
-El tercer pla és de 4 segons també i, apareix la cara de la dona mirant-se al mirall, el toca i el mirall es torna com aigua. I de mica en mica es tira enrere. 
-El quart pla dura 2 segons i sols apareix un mussol volant.
-El cinquè pla té una duració de 3 segons i, es veu a la dona de lluny enmig d'un laberint amb el mussol al braç. Com si hagués entrat en el mirall.
-El sisè pla és de 2 segons i és un primer pla de la dona i el mussol.
-El setè pla dura 2 segons també, i l'acció que fa la dona és de llançar el mussol perquè voli cap al laberint.
-El vuitè pla és de 1 segon i sols es veu la dona d'esquenes mirant al mussol com marxa volant.
-El novè pla dura 1 segon també i, és de la dona, que mira com vola el mussol però aquest cop de cara.
-El desè pla dura 2 segons i, apareix la dona entrant el laberint arran dels xipres. 
-L'onzè pla té una duració de 1 segon i es veu a la dona corrent en el laberint fent una ràpida ullada enrere.
-El dotzè pla dura 1 segon també i apareix el mussol volant en el laberint, d'esquenes.
-El tretzè pla és de 2 segons i es veu a la dona arran dels xipres mirant a la camera movent-se cap a la dreta, en un pla americà.
-El catorzè pla consta de 2 segons i és la mateixa dona corrents pel mateix laberint.
-El quinzè pla dura 3 segons i es la dona mirant enrere dins el laberint.
-El setzè pla és de 3 segons i surt la dona corrents fent saltets pel laberint, d'esquenes.
-El disetè pla dura 2 segons i, apareix el mussol volant a una altura baixa dins el laberint, sembla que busqui a la dona. 
-El divuitè pla dura 4 segons i sols apareix la dona sortint d'un xipre mirant a l'horitzó.
-El dinouè pla és de 2 segons i, surt la dona caminant, ja fora del laberint, cap a un arbre, està grabat des de lluny.
-El vintè pla dura 4 segons i, surt l'arbre i la dona acostant-s'hi d'un pla llunyà, vist des de dalt.
-El vint-i-untè pla dura 3 segons i apareix l'arbre amb un espectre brillant de color vermell en una de les seves branques.
-El vint-i-dosè pla dura dos segons i, apareix la dona mirant a l'arbre m'entres fa les ultimes passes per arribar-hi.
-El vint-i-tresè pla té una duració de 2 segons i sols apareix l'ombra de l'arbre al terra nevat i la dona intentant agafar l'espectre aquest.
-El vint-i-quatresè pla dura 2 segons i, apareix la dona, de cara, agafant l'espectre que té forma de rombe. 
-El vint-i-cinquè pla és de 4 segons i apareix la dona mirant a la càmera amb una mirada seductiva agafant el rombe, que ara apareix com a poma (que és el perfum) rosa/vermell amb les dues mans al pit.
-El vint-i-sisè pla dura 3 segons i es veu el laberint m'entres es desenfoca i entra el logo amb la colònia amb un fons blanc.

És un anunci on només apareix una dona i un mussol en un laberint.
L'anunci va clarament dirigit a les dones, és un perfum de dona. I crec que va ben dirigit per les dones.
Perque sigui més desitjable el producte et posen una dona alta i prima ben pintada amb un to pastel, perquè així sigui més maco i dolç. A més, l'aspecte del perfum és de poma rosa/vermella i brillant. Fan que la teva mirada vagi a la dona i al producte per la manera en què es dirigeixen, els plans, els trucs del color, la tonalitat...
A dir veritat, un any vaig comprar Nina Ricci i realment val la pena, fa una olor molt dolça, tal i com ho pinten al anunci. 

MIXTA
Plans:
-El primer pla dura 3 segons i, apareix l'eslògan de la baguda Shandy de Mahou.
-El segon dura 16 segons i, és un pla on sols apareixen dos gats de la sort jugant a pedra, paper, tisores. Estan situats en un aparador de botiga. 
-El tercer i ultim pla dura 3 segons i sols és la outro, amb el logo i la beguda Mixta (Shandy de Mahou).

És un anunci on només apareixen dos gats de la sort jugant al pedra, paper, tisores.
L'anunci va dirigit a les persones consumidores de cervesa, és una beguda refrescant amb alcohol, tant per home com per dona. Crec que és una mica cutre, amb poca cosa, però que fa gràcia i, quan veus l'anunci, t'entra una rialleta modesta que fa que tinguis curiositat per tastar la beguda (o no).
No crec que sigui molt desitjable el producte, sols posen humor a l'anunci perquè la gent s'hi fixi i es rigui, i això fa que, per exemple, en una cadada amb col·legues, treus el tema de l'anunci tant extrany de Shandy i, t'entra la curiositat per tastar-l'ho, ja que t'has enrecordat del anunci, perquè era graciós.
Mai he tastat una Shandy i, la meva curiositat no s'incita al veure l'anunci. Potser és perquè això serà cosa d'adults..

Hi ha varies maneres d'intentar vendre un producte, però hi ha esquemes bàsics a seguir a l'hora d'una creació publicitària:
-Briefing
-Disseny de la campanya
-Gravació de spot i fotografies
-Retocs finals
-Bombardejar els espectadors.

AUNCISEls anuncis no estan creats de cara a tots els espectadors. Un anunci té un objectiu, anunciar un producte i aconseguir-ne la venta; els productes estan adreçats a un rang d'edats determinats, és per això que l'anunci és dirigeix només a aquelles persones que responguin a les característiques del producte.

Les empreses investiguen als consumidors: qui es consumidor, el que interessa i el que no, quines son les tendències, quins son els límits, les opinions..Per tant, podríem dir que els consumidors regalem les nostres dades i gustos als publicitaris.
Tot seguint parlant d'això, cal comentar que els publicistes, tots aquells que treballen amb l'estudi de la societat i el seu comportament, un dels primers pasos i eines indispensables és la creació de la Graella de Programació. Aquesta graella conté les dades dels espectadors als qui vol dirigir-se la campanya: home, dona, edats, programes que mira el públic, on col·locar els anunciïs (entre programes, internet, facebook, cartells, bus, tren...) Tot això per exemple Facebook ja ho té, és per això que guanya tants diners amb els anuncis.

Brefing: document que explica tot el que necessita el client, ens passen el encàrrec i es pensen idees que responguin el que és demana. 

Els creatius: depèn de la personalitat que es busca, és possible que aquests objectius i pensaments estiguin ocupats per una marca determinada. 

Màrqueting: estudiïs de opinió, de tendències, espot. Intenten donar-li un valor afegit a les coses, així poder-se diferenciar de la resta. La majoria de vegades això s’inventa. Els anuncis no descriuen característiques objectives del producte, i així es com ens sedueixen, enganyant-nos. Ja que d'això l’espectador no se’n adona.

L'espectador: depèn de cada marca, però generalment es fixen amb les emocions, la empatia, allò que fa que connectis amb la gent cap a la qual vol dirigir el teu producte. 
La publicitat utilitza moltíssims estereotips, per així amb pocs segons aconseguir plasmar el missatge. Així no és necessari crear un personatge, ja que l’espectador ja ho interpreta. Sempre s’han de suavitzar els defectes i potenciar al màxim la resta.Ataquen les insatisfaccions dels compradors, buscant els punts dèbils. Per dir-ho d'alguna manera, el títol és Guerra per conquerir cervells per dir-ho d’alguna manera.Per tant es creen: problemes (estàs gras), és presenta la solució (el producte) t’ho demostro i ja està, si tens el producte (seràs prima).

CREACIÓ
Per tant tots aquells que treballen en el món de la publicitat treballen a partir de:
-Un problema o la creació d'un problema
-Recerca de la solució
-Demostració de la solució
-Desenllaç final, és a dir el resultat.

Gràcies a l'avenç tecnològics, s'utilitzen molts trucs de programes tant Sony Vegas, Photoshop...com ara els materials. Fer macos els productes a nivell fotogràfic amagant les parts menys atractives a traves de punts de vista, il·luminació, els colors, les temperatures...Així com  els adolescents no tenen mirada crítica, és a dir, també són enganyats.És podria dir que la publicitat és una economia mental, crear necessitats d’allò que no necessites. 


ACTIVITATS
- Què és el departament de comptes? El departament de comptes és un dels pilars de qualsevol agència de publicitat i sovint és un dels aspectes més importants que els anunciants tenen en compte a l'hora de seleccionar una agència.

- Què heu estudiat per treballar en un agència?Hi ha moltes opcions a l'hora d'estudiar una carrera per aconseguir treballar dins del món de la publicitat i d'agències; fotografia, màrqueting, empresa, filosofia, audiovisual...

- Com és el rodatge d'un espot? 


- La publicitat és realment creativa? Això depen de qui respongui aquesta pregunta. Ens cas d'una resposta creada des de màrqueting dirien que l'objectiu és atacar el client, opten per disparar l'espectador amb la repetició de l'anunci diàriament. En canvi, els creatius es decantarien per una resposta basada en la creativitat i l'originalitat de l'anunci.Des del meu punt de vista, ambdues coses són importants, però la creativitat potser ho és més.

- Es proven els espots abans de sortir a la tele? Si, s'acostumen a fer vàries proves, per comprovar la reacció de l'espectador davant de la visió del producte; com parla, el to veu, els moviments.. 

- Com s'aconsegueix que un anunci sigui viral? 


- Com es posa el preu d'un producte?


- Com escolliu en quins mitjans sortiran els anuncis? Es fa un estudi dels espectadors que interessen pel producte. És a dir, quins programes acostumen a mirar, llocs on poden passar més temps, fins hi tot webs per on acostumen a navegar, etc. Un anunci d'un producte es pot incorporar a molts llocs diferents, per exemple en videojocs, si fos el cas d'un producte encarat als adolescents.

- Com és que hi ha anuncis que no s'entenen? Els anuncis es creen per un públic específic. Cada anunci engloba un rang d'espectadors, a aquells que va adreçat el producte. És per això que moltes vegades no entenem tots els anuncis.

- Qui controla que els anuncis compleixin la normativa? No sempre es compleixen les normatives. Però moltes vegades les compleixen tocant just el fil que passa cap a la mentida. Amb això vull dir que;  si poden no ho diran tot amb veu, i posaran unes lletres ben petites que no es puguin llegir amb els aclariments necessaris perquè l'anunci no sigui denunciable.

- Quina diferència hi ha entre publicitat i propaganda? La publicitat juga amb la ment, estudia el comportament de l'espectador, les opinions, les tendències... En canvi la propaganda, simplement anuncia productes amb les seves ofertes corresponents.

- És el mateix fer un espot que una campanya de conscienciació? No tenen res a veure una amb l'altre. Una campanya de conscienciació té com a objectiu aconseguir que l'espectador pensi i reflexioni sobre una situació, per així aconseguir canviar els hàbits que l'espectador té de cara a aquesta. Com podria ser els anuncis de reciclatge que són força comuns, o de seguretat de tràfic i a la carretera. En canvi, un spot és un anunci amb uns objectius totalment econòmics, és a dir, la venta d'un producte d'una marca determinada.

- Han evolucionat molt els missatges publicitaris?No. Els missatges segueixen essent els mateixos, ja que la societat segueix essent igual d'influenciable. El que si que ha evolucionat són els efectes i trucs, gràcies als avenços tecnològics.

- Com és que m'agraden els anuncis de cotxes si encara no tinc 18 anys? Perquè la feina principal dels publicistes és crear problemes i necessitats als espectadors, i això és el que fan. Et compren i saben com seduir fàcilment la nostre ment.

- Com s'ho feien per què productes nocius semblessin bons? Tant a través de programes informàtics com ara Photoshop, Sony Vegas; tant amb trucs científics pel que fa a les temperatures, amb objectes materials, la col·locació de llums...

- Com afecta la publicitat en un informatiu?La publicitat paga una quantitat de diners a l'informatiu cada vegada que aquest el mostra en mig del programa.

- La publicitat emocional menteix quan ens ven un món ideal? Si. La publicitat és una economia mental. Crea necessitats, problemes per que sentis la necessitat d'aconseguir el producte que s'anuncia. I és per això que t'ensenyen la solució perfecte, és a dir, el producte que et venen.

- Ens pots dir un exemple de com la publicitat crea problemes que no tenim?Un exemple d'aquesta manipulació que rebem constantment podria ser; tens el cabell malmès, amb les puntes obertes i ressec (et creen el problema, ensenyant imatges d'un cabell perfecte, òbviament completament retocat), seguidament t'il·lustren el producte perfecte, amb els colors, la música tot molt estudiat (la solució perfecte), així doncs veus el resultat de l'aplicació d'aquest, i llest (solució del problema, així de simple i tot perfecte).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada